Datatilsynet udgiver læsevejledninger til persondataforordningen

Har du som mange andre, mere end svært ved at forstå den nye persondataforordning? Så frygt ej. Justitsministeriet har nemlig lige udgivet en række vejledning til, hvordan man kan forstå de mange nye regler. Med andre ord. Persondataforordningen står nu skrevet et sted på forståeligt dansk. Eller dele af den rettere sagt.

______________________________________________________________________________

Link til vejledninger:

Generel vejledning om GDPR
Læs vejledningen om DPO
Læs vejledningen om personoplysninger til tredjelande
Læs vejledningen om samtykke
Læs vejledningen om dataansvarlige og databehandlere
Læs vejledningen om adfærdskodekser og certificeringsordninger
Læs vejledningen om fortegnelse
Læs Håndtering af brud på persondatasikkerheden
Læs Registreredes rettigheder
Læs Konsekvensanalyse
Læs Vejledende tekst om tilsyn med databehandlere og underdatabehandlere
Læs Vejledning om behandlingssikkerhed og databeskyttelse gennem design og standardindstillinger

______________________________________________________________________________

Har du som mange andre, mere end svært ved at forstå den nye persondataforordning? Så frygt ej. Justitsministeriet har nemlig lige udgivet en række vejledning til, hvordan man kan forstå de mange nye regler. Med andre ord. Persondataforordningen står nu skrevet et sted på forståeligt dansk. Eller dele af den rettere sagt.

Vejledningerne vil nemlig udkomme i løbet af det resterende år og lidt ind i 2018.

Læs planen for udgivelserne her

De første to vejledninger, der indtil videre er udsendt handler om kravet til en databeskyttelsesrådgiver (DPO) og personoplysninger til tredjelande. De kan findes nederst i dette blogindlæg.

Løbende vil vi samtidig opdatere dette blogindlæg, således I kan vende tilbage hertil og finde frem til vejledningerne.

Alle vejledninger er og vil blive produceret i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen og kommer til at kunne findes i Persondatauniverset, når de engang bliver udgivet.

Det drejer sig om i alt 13 vejledninger, som løbende vil blive udgivet indtil januar 2018.

Vejledningerne direkte fra Datatilsynets hjemmeside, kan findes her

Skriv et svar