Hvem er e-mærket?

E-mærket er en nonprofit organisation, som blev stiftet i 2000 af Dansk Erhverv, Dansk IT, Forbrugerrådet Tænk, FDIH, Dansk Industri, Finans Danmark og HK.

På baggrund af den voksende internethandel gik vores stifterkreds sammen om at oprette en certificeringsordning for danske webshops, med henblik på at sikre både forbrugere og de erhvervsdrivende, der ønskede at drive butik online.

Netop dette er vores kerneindsats – at bringe køber og sælger tættere sammen, når der handles på nettet. Vi garanterer forbrugerne en sikker handel, når de vælger at købe ind på en e-mærket webshop, og vi sikrer de certificerede webshops det korrekte juridiske grundlag i købsflowet, så de ikke kommer i klemme i kundesager på grund af overtrædelser af gældende krav og regler.

Udover sikkerhed for begge parter i handler mellem kunde og shop, får man som webshop adgang til en lang række andre fordele, når man vælger at blive medlem af e-mærket. Fordele der ikke bare gør livet som webshopejer nemmere, men også vil styrke forretningen på både kort og lang sigt.

Læs videre

Hvilke fordele har man, som medlem af e-mærket?

Mange, der kun kender e-mærket overfladisk, kan få indtrykket af, at det eneste man får som medlem er retten til at bruge vores logo – eller “klistermærket” som nogle kalder det. Men det synlige e-mærke på webshoppen er blot en lille del af den pakke, man får adgang til som medlem af e-mærket. Og faktisk har “klistermærket” flere funktioner – det er nemlig ikke bare et mærke (eller et billede).Webshoppens e-mærke er en klikbar widget, der indeholder oplysninger om webshoppen certificering, som fx:

 • Har webshoppen et aktivt certifikat?
 • Hvor længe har webshoppen været certificeret?
 • Hvilken jurist har certificeret webshoppen?

Webshoppens widget har desuden et aktivt link til webshoppens certifikatet og viser information om fx vores løbende kontrol af webshoppen og køberbeskyttelsen – ting som kunderne tillægger stor værdi.

For at blive certificeret og dermed få adgang til sætte et e-mærke på sin webshop, skal man igennem en såkaldt certificeringproces hos en af vores jurister. I denne proces gennemgås det om webshoppen lever op til en række krav og regler, der omhandler købsprocessen. Når disse punkter er gennemgået og eventuelt tilrettet, får man lov til at sætte e-mærket på sin shop. Når man har fået sin e-mærke-widget på webshoppen, får man også adgang til at opgradere sit medlemskab med vores to addons: Vores kundescore og vores fragtscore, som du kan høre mere om i videoen med konverterings-ekspert Ole Gregersen her. Bruger webshoppen vores kundescore og fragtscore, vil deres widget også indeholde score-oplysningerne.

Videoen om vores kunde- og fragtscore er i øvrigt del af en serie på 8 undervisningsvideoer om konverteringsoptimering, som vi har udarbejdet i samarbejde med Ole Gregersen. Resten af videoerne er forbeholdt vores medlemmer og kan findes i vores medlemsunivers “Mit e-mærke“.

Vi tilføjer ofte nye fordele og features til medlemskabet, hvilket betyder, at værdien af medlemsfordelene løbende øges.

Nogle af de fordele, vores medlemmer især er glade for, er fremhævet herunder:

 • Handelsbetingelser skræddersyet til din webshop af den jurist, der certificerer din webshop.
 • Ubegrænset og vederlagsfri adgang til juridisk rådgivning hos vores hold af knivskarpe jurister.
 • Løbende servicetjek af den jurist, der har certificeret din shop.
 • Markedsføring – e-mærket sender et stærkt signal til dine besøgende om garanti for tryg handel, hvilket ofte betyder flere kunder og højere omsætning.
 • Vores køberbeskyttelse på op til 10.000 kroner viser dine kunder, at vi hos e-mærket tror på din forretning, og at de trygt kan gøre det samme.
 • Adgang til vores medlemsunivers ”Mit e-mærke”, som indeholder tips til markedsføring, ekspert-undervisning, juridiske vejledninger i et letforståeligt sprog og meget mere.
 • Visning i webshopoversigten på emaerket.dk
 • Mulighed for brug af det fælles europæiske mærke EET.
 • Jura-guides – som på en let tilgængelig måde vejleder om alle de vigtigste områder i e-handel.
 • Undervisningsvideoer, podcasts og webinarer med kendte e-handelseksperter, som rådgiver om fx konverteringsoptimering
 • Medlemskommunikation direkte i din indbakke, som blandt andet klæder dig på i forhold til nye regler og krav, og giver dig tips om, hvordan du kan øge din konvertering.
 • Fri sparring med vores medlemskonsulent René, som kan hjælpe dig med at udnytte e-mærket bedst muligt på webshoppen og i din markedsføring.
 • E-mærket ikon i Googles søgeresultater hos de tusindvis af danskere, der har installeret SIKKER SHOPPING.

BLIV MEDLEM

Der er naturligvis forskel på, hvilke fordele der betyder mest, alt efter om man driver en lille, medium eller stor webshop.

For de af vores medlemmer, der driver nogle af Danmarks største webshops, er der ofte et samfundsmæssigt hensyn, der spiller ind, når de vælger at lade sig blive certificeret – vores kamp mod fuphandel har gerne en betydning for deres forretning. Det kan også være adgang til den viden, vores specialiserede jurister sidder med, der er vigtig for deres forretning og ofte træder vi også ind, når en kundeserviceafdeling har brug for at hjælp med at håndtere en mere kompliceret kundeklage.

For mindre webshops, der er i gang med at opbygge en forretning, er det ofte en genvej til mere omsætning at blive medlem, da e-mærket fungerer som en troværdighedsmarkør på webshoppen, som giver de besøgende tillid til, at denne webshop er et godt og sikkert sted at handle, selvom den for dem er ukendt.

For de af vores medlemmer, som allerede arbejder med linkbuilding i deres markedsføringsstrategi, har det også en betydning, at man som medlem af e-mærket får et stærkt link, som kan være med til at påvirke webshoppens placeringer i Google.

Vil du høre mere om fordelene ved at være medlem af e-mærket, kan du kontakte en af vores erhvervskonsulenter her

Hvad betyder e-mærket
for danske forbrugere?

Der har de seneste år været en stigende interesse for “sikker nethandel” hos danske forbrugere.

I takt med at omsætningen på dansk nethandel er steget markant, er der løbende kommet flere historier frem om netsvindlere og falske webshops, der udnytter de nethandlende danskere – alene i 2019 anmeldte vi 150.000 falske webshops til bagmandspolitiet. Derfor går flere og flere forbrugere efter webshops, hvor man som besøgende nemt kan afkode, at der her er tale om en reel webshop, som er sikker at handle i. Det vises gennem troværdighedsmarkører som tydelige produkt- eller kundeanmeldelser eller e-handelscertificeringer som fx e-mærket.

I vores *årlige forbrugerundersøgelse, tilkendegiver en stor del af de nethandlende danskere, at e-mærket har en betydning, når de vælger hvilke webshops, de vil i handle i:

• Mere end 78 % af de nethandlende danskerne kender e-mærket
• Næsten 39 % ville fravælge en webshop, der ikke er e-mærket
• 62 % føler sig mere trygge på en e-mærket webshop
• 50% af de nethandlende danskere mener, at e-mærket er det mærke, der beskytter dem bedst, når de handler online

Derudover nævner næsten 42% at e-mærkets kamp mod it-kriminalitet er værdifuld for dem og mere end 30% fremhæver desuden vores køberbeskyttelse på 10.000 kr.

Du kan tydeligt se, hvem du handler med

Du har nem adgang til webshoppens kontaktdata, og det er altid tydeligt, hvem der står bag virksomheden.

Du får hurtigt svar på spørgsmål

Det fremgår tydeligt, hvornår du får svar på dine henvendelse til kundeservice, som er forpligtet til at svare dig inden for 5 hverdage.

Du er sikret op til 10.000 kroner

Ved køb af fysiske varer er din handel automatisk sikret med op til 10.000 kroner i hele 2 år gennem vores køberbeskyttelse.

Du har fri adgang til juridisk hjælp

Vores jurister vejleder dig om dine rettigheder og hjælper dig i eventuelle klagesager - helt gratis.

Du har nem adgang til webshoppens persondatapolitik

Du bliver oplyst om, hvordan webshoppen håndterer dine persondata, og du finder nemt persondatapolitikken

Du er sikret en kontrolleret webshop

e-mærke certificerede webshops bliver løbende kontrolleret af vores jurister. Det sikrer, at de altid lever op til de høje krav, vi stiller dem

Du får tydelige oplysninger om fortrydelse og reklamation

Inden betaling bliver du oplyst om reglerne for fortrydelse og reklamation. Reglerne fremgår også tydeligt i den ordrebekræftelse, du modtager efter din bestilling.

Du får et gennemskueligt købsflow

Du bliver oplyst om forventet leveringstid, varens fulde pris inkl. fragt og øvrige omkostninger, og du skal aktivt acceptere webshoppens handelsbetingelser, før du godkender købet.

Hvem er e-mærkets medlemmer?

Vores medlemmer tæller alle typer af danske webshops – fra den helt store supermarkedkædes online shoppeunivers til den lille hobby-webshop og ALT derimellem.

Vores medlemskab er designet til at favne webshops på forskellige forretningstadier, og som tidligere beskrevet, får forskellige typer webshops løst forskellige behov ved et medlemskab hos e-mærket.

Et e-mærket medlemskab tilbyder mange forskelligartede fordele, som er udarbejdet på baggrund af den store spredning, der er på vores medlemmers udfordringer og behov. Udgangspunktet er dog altid den juridiske vinkel, hvor vi sørger for, at online handler, hos vores medlemmer, forløber så trygt og gnidningsløst som muligt – for både webshop og forbruger, og når der er brug for hjælp – og det er der oftere end mange er klar over – så løser vi tvister for både webshoppen og forbrugeren.

Afkastet i medlemskabet kan udmønte sig forskelligt, men bruger man vores services optimalt, vil et medlemskab bidrage positivt til forretningen på flere plan. Vi ser ofte, at selvom det ikke er den primære hensigt med at blive medlem, så vil det – når mærket bruges ideelt – ofte kunne mærkes på konverteringen over tid, og ved splittest har flere af vores medlemmer erfaret, at en strategisk placering af e-mærket viser en tydelig forskel i omsætning.

Skal din webshop e-mærkes?

BLIV MEDLEM NU

Kontakt os

Vil du vide mere om, hvordan du bliver e-mærket og alle de medfølgende fordele, kan du kontakte én af vores erhvervskonsulenter:

*e-mærkets forbrugerundersøgelse 2019